Voorstellen


Kelly de Kok

Van kleins af aan riep ik altijd al: "Dierenartsassistente wil ik worden of in ieder geval iets met dieren!" 

Zo gezegd zo gedaan, nouja bijna. Toen ik 18 was ben ik gaan werken in een dierenpension in Hellevoetsluis. Jarenlang heb ik dit met heel veel plezier gedaan en ik wilde meer te weten komen over gedrag van honden. Ik ben de opleiding voor Kynologisch Instructeur gaan volgen aan de Martin Gaus Academie en hier begon mijn avontuur.

 

Ik heb om me heen veel mensen gezien, die het lastig vinden om hun hond op een goede manier op te voeden en te veel honden gezien die een betere opvoeding zouden kunnen gebruiken. Ik wil dat mijn cursisten op een positieve en leuke manier met hun hond bezig zijn en dat zij leren hoe hij zich moet gedragen, niet alleen binnen zijn eigen gezin, maar ook daar buiten. 

 

Ik ontmoette Mandy van Gelder toen we samen de opleiding deden voor Hoopers Instructeur. Ik was erg onder de indruk hoe zij met haar honden omgaat. Ik ontdekte al snel dat zij haar eigen methode heeft ontwikkeld, de Bend-to-Assent methode.


Dit sprak me zodanig aan dat ik me heb ingeschreven voor de instructeursopleiding. Echter kon ik hier niet op wachten en ben ik eerder al voor twee privé workshops naar Mandy gegaan om alvast aan de slag te kunnen. Ik was positief verrast over de snelle resultaten die ik boekte met mijn honden. Het grootste pluspunt is vooral dat ik zie hoeveel plezier mijn honden beleven aan deze methode en hoe het zorgt voor heel veel rust.


Esmé Scheen

Ruim een jaar geleden kwam onze eerste hond Fenna in huis, een Portugese Waterhond. Wij hadden thuis nooit honden dus ik vond het belangrijk om met haar naar een goede hondenschool te gaan, om voor zelf te leren hoe ik haar op een goede manier de goede dingen kon leren. En zo kwam Kelly op mijn pad.

Ik volgde bij haar cursus op cursus en Fenna en ik beleefde hier veel plezier aan. 

 

Wat ik heel fijn vond aan Kelly, was dat zij niet schroomt om haar ervaringen met ons te delen. Zo kwam zij dus ook een keer enthousiast terug van een prive-workshop BTA en zij vroeg mij of ik het leuk zou vinden mee te gaan doen met de instructeursopleiding bij Hondencentrum WRAF van Mandy van Gelder.

En zo begon mijn Bend-To-Assent avontuur.

Sindsdien ben ik meer mee gaan lopen bij Kelly op de hondenschool om zo meer ervaring op te doen met verschillende honden en lesgeven.

 

Maart 2018 begonnen we aan de instructeursopleiding BTA en na hard werken, zowel lachend als huilend, heb ik dit met goede cijfers kunnen afronden en verheug ik me erop om nog vele jaren heel veel honden en hun eigenaren te helpen met deze fantastische methode!Angelo van Loenen